21Shkurt2018

Kliko - Instruksione Juridike - Votimi në Diasporë

 

Instruksione

UDHËZIM JURIDIK-Votimi në diasporë

I. Votimi në diasporë kryhet në tre njësitë zgjedhdore edhe atë:

-Njësia zgjedhore 7 (përfshinë Kontinentin e Evropës dhe Afrikës)

-Njësia zgjedhore 8 (përfshinë Kontinenin e Amerikës Veriore dhe Jugore)

-Njësia zgjedhore 9 (përfshinë Kontinentin e Australisë dhe Azisë)

II. Kush ka të drejtë të votojë në diaporë dhe proçedura

-Të drejtë votë në diasporë ka çdo person që gjendet në listën zgjedhore unikale që udhëheqet nga KSHZ -Shkup dhe qendron jashtë Maqedonisë më shumë se 3 muaj.

Kliko - Shembulli - Kërkesë për regjistrim në listën e votuesve në diasporë dhe Fletëparaqitja për votim

 

Të nderuar bashkëatdhetarë,

Afati për regjistrim është tepër i shkurtë. Personat të cilët nuk kanë shkuar në ambasadë për paraqitje kanë hasur në probleme. Menyra më e mirë është që mirë të paraqiteni ju dhe anëtarët e familjes suaj sa më shpejt online.

Më poshtë keni shembulli se si duhet të plotësohen formularet: 

1. Kliko - Kërkesë për regjistrim, plotësim ose shlyerje të të dhënave në çertifikatat e veçanta të Listës Zgjedhore

2. Kliko - Fletparaqitje për votim, për zgjedhje të parakohshme për deputet në Kuvendin e R.Maqedonisë në përfaqësitë diplomatike konzulare përkatësisht në zyrat konzulare të R. Maqedonisë jashtë vendit.

Pasi ti plotësohen formularet dërgoni në e-mail adresën : Ky email po mbrohet prej spambots-ave, të duhet JavaScript për ta parë