16Dhjetor2017

Reagim kundër BDI - dega Gostivar

Shpifjet e BDI–së dega Gostivar, refleksion i shqetësimit për humbjen e sigurt Gostivar

07.02.2013 - Rilindja Demokratike Kombëtare - dega Gostivar reagon ndaj komunikatës BDI- - dega Gostivar, cilën përmes shpifjeve dhe keqinterpretimeve, bëhet përpjekje diskreditojnë personalitetin e kryetarit RDK- dhe Komunës Gostivarit, Rufi Osmani.

Interpretimi i intervistës Rufi Osmanit për emisionin qendër” (TV Alsat) nga ana e BDI- Gostivar, është totalisht i gabuar, qoftë qëllimisht qoftë nga mosdija, ashtu siç është edhe veprimi i tyre politik këto 10 vite veprimi. Nga shqetësimi se Rufi Osmani do rikandidohet për kryetar komune Gostivarit, ata kanë humbur strukturën e reagimit dhe nuk kanë arritur kuptojë thelbin e emisionit.

Shqetësimet e BDI-, sidomos Gostivar, dita ditës po rriten sepse janë pikërisht ata cilët miri e dinë, qoftë nga sondazhet e njëpasnjëshme i bëjnë, qoftë nga informatat ua sjellin aktivistët e tyre nga terreni, se Rufi Osmani do fitojë bindshëm Gostivar .

 

Qytetarët e Gostivarit e dinë mirë se kush e çoi Komunën prag falimentimit ngjashëm si Greqia, se kush i la komunës 11 milion borxhe, kush prishi mbi 300 baraka dhe objekte ndërtimore, kush instaloi mafian urbane dhe kush kriminalizoi çdo pore pushtetit qendror dhe lokal ne Gostivar duke i kërcënuar me banda dhe reketar shumtë. Ky person është Nevzat Bejta, kandidati i BDI-, fakt ky sa i turpshëm aq dhe imoral për një subjekt shet demagogji për patriotizëm rremë.

Ndaj simbolit krimit politik - Nevzat Bejtës, komuna e Gostivarit ngriti 8 aktpadi penale me cilat ky person duhej jepte llogari për menaxhimin kriminal dhe dëmin ua beri qytetarëve dhe arkës komunës, mirëpo një vend ku qeveris BDI-VMRO dhe ku çdo gjë është politizuar dhe kriminalizuar vend, vend personi fjalë gjykohet, ai tash rikandidohet ngjashëm me proverbën popullore “Krimineli tenton rikthehet vendin e krimit”.  

Është pikërisht kryetari aktual dhe i ardhshëm i Gostivarit Prof.Dr.Rufi Osmani e bëri komunën e Gostivarit një nga komunat suksesshme vend dhe rajon duke marrë Rejting Kreditor nga Agjencia Moody’s, duke paguar komplet borxhet e trashëguara buxhetin e komunës, duke realizuar 8 milion euro investime, duke siguruar 12,5 milion euro kredi dhe grante nga institucione relevante ndërkombëtare, përkundër bllokadave permanente nga pushteti qendror me rekomandim personit Nevzat Bejta.

Juve, patriotëve rremë BDI- nga Gostivari, ju rekomandojmë kontaktoni Institutin Europa e Bashkuar Oksford, Bankën Botërore, KHË Bankën, SDC, Institutin Krans Montana dhe shumë institucione tjera relevante ndërkombëtare dhe merrni informata sakta se Prof.Dr.Rufi Osmani është njëri nga liderët reformator Ballkanit Perëndimor përkundër kandidatit tuaj nuk ka kurrfarë relevance lokale dhe rajonale, dhe kështu mund kthjelloni mendjet dhe sytë tuaj kriminalizuar.

Akuzat e BDI- për keqmenaxhimin e komunës periudhën 2009-2012 janë qesharake, sepse pikërisht këtë mandat komuna e Gostivarit është e dyta Maqedoni për transparencë dhe e para për zero korrupsion. këtë periudhë, duke zbatuar transparencë plotë dhe konkurrim mirëfilltë u ulën çmimet e gjitha investimeve kapitale për 20-30% dhe u inkuadruan mbi 10 firma cilat direkt ose si nën-operator kryenin punë komunën e Gostivarit, përkundër faktit kohën e Bejtës, Gostivar punonin vetëm dy firma ekstreme partiake pa zbatuar asnjë procedurë tenderimeve publike, shkelje këto janë konstatuar edhe nga Revizioni Shtetëror.

RDK dhe TDP kanë pasur bashkëpunim korrekt katërvjeçar komunën e Gostivarit dhe është normale ky bashkëpunim avancohet dhe zgjerohet këto zgjedhje. Ndërsa për ju BDI-, qe pasi ju dështoi tentimi për bashkëpunim me TDP edhe pas shumë lutjeve i bëtë asaj partie duke filluar nga lideri juaj deri te kandidati juaj, është ironike dhe e bastarduar akuzoni sepse ju jeni e vetmja parti shqiptare keni degën tuaj Shtip me komplet anëtarë maqedonas, derguat Bruksel për ambasador një maqedonas dhe jeni duke i lutur dhe i korruptuar torbeshët , romët dhe shumë tjerë, me vetmin qëllim ngelni pushtet për motive dhe qëllime kriminale.    

Njoftojmë opinionin e gjerë, se dega e RDK- Gostivar, ardhmen nuk do t’ju kundërpërgjigjet akuzave pabaza do vijnë nga dega e BDI- Gostivar, sepse do vazhdojmë punojmë interes qytetarëve dhe prag zgjedhjeve ta promovojmë punën kemi bërë deri tani. Të njëjtën gjë ua preferojmë edhe atyre BDI-, cilët gjykuar sipas asaj se një kohë gjatë kanë pasur nën kontroll edhe pushtetin qendror edhe atë lokal, duhet kenë se çka promovojnë.

RDK dega Gostivar